14.01.2019 | 7:32
АПИ търси шеф на тол системата с 510 лв. заплата
Позицията е обявена за София, където заплатите в ИТ сектора дори на най-ниско ниво започват от 2000 лв. месечно

АПИ търси да назначи началник на отдел „Управление на информационна система и инфраструктура“ в националното тол управление със стартова заплата 510 лв.

Kандидатите трябва да са със степен „магистър“ в сферата на информационните технологии, с не по-малко от 4-годишен стаж или минимален професионален ранг. Позицията е обявена за София, където заплатите в ИТ сектора дори на най-ниско ниво започват от 2000 лв. месечно. А работата във въпросния отдел на държавната агенция е в пъти по-отговорна.

Обявата е публикувана в един от сайтовете за намиране на работна ръка на 28 декември м.г. В описанието е записано, че перфектният кандидат трябва да има добри познания по Linux, Windows, SQL, MS Office и др. Той трябва да е добре запознат и с десетки нормативни актове.

Длъжността на новия началник ще е да „управлява и координира дейностите по техническа експлоатация и дейностите по поддръжката, свързани с целия софтуер и хардуер на Електронната система за събиране на таксите за е-винетките“. Това е сериозен набор от познания, които правят обявеното възнаграждение, меко казано, смешно, коментират хора от бранша.

Обявата е валидна 10 дни след публикацията. Това значи, че тя реално вече е изтекла, но въпреки това продължава да стои в най-големия сайт за обяви за работа, както и на официалния сайт на агенцията. Може би е време държавните агенции в страната да вземат пример от частния сектор при назначаването на нови кадри на важни длъжности, коментират експерти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране