13.12.2012 | 18:03
Арестуваха сина на бивш земеделски министър
Иван Танев бил лидер на група за източване на ДДС чрез внос на храни

Синът на бившия земеделски министър Георги Танев (1992 – 1994 г. ) – Иван е арестуван при операция „Универсалният”, която е насочена срещу ДДС измамите при вноса на хранителни продукти в България от Европийския съюз.

Иван Танев влезе в светските рубрики, след като се ожени за манекенката Цветелина Бранкова. В групата участва и дъщеря на бивш митнически служител, както и небезизвестният Мравката, лице, което е съпричастно към убийството на Бай Миле и е бил задържан в онзи период. Част от криминалните структури в България през годините на прехода са били част от политическите среди на държавата.

“По този начин се е получавала една симбиоза, която е генерирала огромен финансов ресурс, който се е разпределял между субектите, които са участвали в управлението на страната, коментира министърът. Нещата са взаимосвързани и лесно може да се определи кой по какъв начин в годините на прехода е успявал да навлиза в територията и да прави бизнес с политическа подкрепа и криминални структури, за да може държавата да се превърне в това състояние, в което я заварихме”, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов.

 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране