15.12.2012 | 22:13
Арестуван от МВР футболист: Залагали сме за чужди мачове, не сме крали, нито сме убивали!
Как да манипулираме мачове, след като сме резерви и не сме били в играта
Даниел Младенов. Снимка: "Черноморец"

Първи футболист от арестуваните и разпитани в Бургас за нелегални залози проговори. Нападателят на „Черноморец“ Даниел Младенов обясни пред местния сайт „Бесове“ в какво ги обвинява МВР, без да има доказателства и защо бяха пуснати след 24 часа в ареста.

– Бяхте арестувани показно с ваши съотборници. Първата информация на полицията беше, че вие сте част от престъпна група, която манипулира мачове. Какво точно се случи?

-Много е неприятно всичко това, което се случи. Не биваше по този начин, ние не сме крали, не сме убивали за да лежим 24 часа по килиите като затворници.  Органите на реда решиха обаче всичко да е по-драматично. Излежахме ги въпросните 24 часа , няма никакъв проблем вече.

-В крайна сметка арестите ви за манипулиране на български мачове ли бяха?

-Категорично заявявам, че няма залагания, няма манипулиране на никакви мачове, още повече на български . Вие знаете, че ние даже не сме играли в Черноморец. Как може половината момчета да не играем, а да уреждаме мачове. Играли са примерно Манчестър Юнайтед и Челси, ако мога да кажа  на Ван Перси да вкара три гола , значи манипулирам мачове, най вероятно.

-Кой ви въвлече в тази интрига ?

– Нямам представа , кой ни е въвлякъл, защото това си е едно обикновено залагане. Ти си човек и аз съм човек, сядаме на кафе, гледаме вестника. Днеска играят Манчестър Юнайтед и Съндърланд. За мен Манчестър ще бият и  залагам 50 лева. Не виждам нищо лошо в това нещо, което е станало.

– Това в законен букмейкър ли?

– Ние мислим, че е законно. Със сигурност си мислим, че играем в Спортингбет, защото коефицентите ги гледаме от там. Същите коефиценти се пускат там.  Първо не знам кой е човекът, за какво става въпрос. Просто за съжаление ние влязохме в тая игра, която много се надявам да няма никой. Сигурно и ние сме направили грешка, защото не сме знаели при кой човек и всичко останало.

 – Не е ли пресилено всичко това, което се случи?

– Пак казвам , пресилено е. Белезници, хората ни гледат. Ние имаме семейства, родители. Помислете си как се чувства моята жена или майка ми и баща ми как  се чувстват. В момента да ме гледат с белезниците отзад. Със сигурност  не е приятно и е болно на всеки. Това е. Така са преценили, сигурно имат някаква вина и имат някакво право да ни задържат за 24 часа. Лошото е, че стана преди мача. Според мен дадохме всичко възможно тук да играем хубав футбол и да победим и отстраним отбора на Локо (Сф). За съжаление само победихме, не можахме да ги отстраним.

– Защо ти се скара Херо след края на мача? Може би, заради изпълнението на фаула.

– Защото не подадох топката след фаула. Абсолютно е прав. В моята глава се въртеше да вкарам гол.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране