25.03.2020 | 15:07
„Арсенал“ уволнява 2000 души
Причината е спадът на поръчките заради епидемията от коронавирус

„Арсенал“ АД – Казанлък освобождава от работа до 2 000 човека, За това съобщи с уведомление до колектива на предприятието и гражданите от общините Казанлък, Стара Загора, Мъглиж и Павел баня инж. Николай Ибушев, генерален директор на дружеството.

На 24 март „Арсенал“ депозира в Агенцията по заетостта и в Бюро по труда – Казанлък уведомление за предстоящо актуализиране на състава, считано от 29 април тази година. Инж. Ибушев уточни, че тази трудна мярка ще засегне до 2 хиляди души от сега заетите в „Арсенал“ почти 9 хиляди.

Причината ръководството на дружеството, заедно със синдикатите в него да пристъпят към непопулярната и изключително трудна стъпка е спада на поръчките към „Арсенал“, който е следствие от създалата се изключително трудна и непредсказуема ситуация на международните пазари през последните месеци.

„Арсенал“ е 100% експортно ориентирана фирма, която разчита и съществува само от външни поръчки. Към момента те са много редуцирани и не позволяват да се поддържа досегашния брой на заети в дружеството, каза още инж.Николай Ибушев.

Той уточни,че на база финансовите разчети и допълнително създалата се форсмажорна ситуация, е наложително от работа да бъдат освободени около 3 хиляди души от състава на най-голямото дружество в България, с най-голям брой заети.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране