17.01.2015 | 0:02
Асансьор пак уби човек в София
Възрастен мъж падна в шахтата

Мъж загина на място, след като пропадна в асансьорна шахта в София, съобщи Нова телевизия. Инцидентът станал тази вечер на ул. „Охридско езеро“ в столичния квартал „Сердика“.

Мъжът на възраст около 70 г. тръгнал да се качва от 14-тия етаж на блока. Асансьорът обаче бил спрял на по-горен етаж. Затова мъжът пропаднал в шахтата и е загинал. Не е ясно защо се е отворила вратата при положение, че асансьорът е бил на друг етаж.

Живущи в блока твърдят, че асансьорът засядал няколко пъти през деня. Това е третата трагедия от този род в столицата от лятото насам.

На 19 август 2014 г. жена загина, друга бе тежко ранена при падане на асансьор от 9-ия етаж на блок на бул. „Царитрадско шосе“. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския градски съд (СГС) обвинителен акт срещу четирима монтьори за това, че са причинили смърт и тежка телесна повреда при немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Два месеца по-късно в кв. „Гео Милев“ мъж падна в шахтата и загина на място. Това стана, докато той се опита да излезе от асансьора, където бе заседнал с още двама души.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране