21.01.2013 | 6:55
Атентаторът с гадже в ДПС
Лелята на Оги прави кариера в движението, татко му е фен на "Атака"

Октай е посегнал на Ахмед Доган от ревност – това е най-горещата клюка в Бургас ден след покушението в НДК. Вторият баща на Енимехмедов – Атанас, споделил в кварталното кафене, че като нищо гаджето на доведения му син е в дъното на атентата. Октай се запознал с фаталното момиче преди 6 месеца и буквално загубил ума си. Брат му Метин дори се оплаквал на приятели, че е станал адски затворен, не се прибирал в Бургас. Пастрокът Атанас пък разказал в махалата, че гаджето на Октай скоро започнало работа в централата на ДПС в София. И подозирал, че това е провокирало сина му да вземе Сокола на мушка.

Не само гаджето, а и лелята на Октай е „вътрешен човек“ в ДПС, хише „Стандарт“. Нависе е сестра на майка му Айше и завежда „Личен състав“ в община Руен. Лелята е сред най-дейните активисти, член е от няколко години. Съпартийците й в Руен я бранят със зъби и нокти след покушението. „Тя какво е виновна, че той е извадил пистолет срещу Доган?! Не я замесвайте! Никой не може да си избира роднините, нито да отговаря за действията им“, заяви кметът на Руен Исмаил Осман след инцидента в НДК.

Според роднини Нависе поддържала нормални отношения със семейството на сестра си, но напоследък връзката им охладняла. Причината била, че майката на Октай се развела с мъжа си Хасан и се оженила за Атанас, който е християнин.

Родата недолюбвала новия зет  на Айше показали, че не е много желана на семейните празници. Синът й Октай застанал изцяло на нейна страна и демонстрирал открита неприязън към леля си Нависе заради ДПС. „Беше много краен и макар че не се занимаваше с политика, мразеше отявлено партията на Доган. Много пъти е заявявал, че всички в ДПС са жадни за власт и пари, наричаше ги измамници и търтеи“, разказаха негови приятели. Възгледите на Октай най-вероятно били повлияни от втория му баща Атанас, който бил националист и симпатизант на „Атака“.

„Преди години, когато Волен Сидеров беше на върха на славата си, Атанас му беше върл фен. Не знаем дали е членувал в „Атака“, но ходеше на всички митинги на партията в Бургас и не признаваше друг. Даже сме се чудили как така е националист, а пък е женен за мюсюлманка разказаха комшиите им в кв. „Славейков“. Всички роднини на Октай вчера са били на разпит лично при шефа на бургаската полиция комисар Милен Димитров. Показания дали и брат му и най-близките му. „Свършихме много работа, изяснихме много подробности и детайли около случая и сме предали всичко на колегите в София. Повече информация не мога да дам, за да не се попречи на разследването“, заяви комисар Димитров. И отказа да коментира дали роднините на Октай са знаели какво е намислил. „Семейството е изключително почтено, много свестни хора са и са помагали финансово за следването на сина си“, каза още комисарят. Майката на Октай Айше работела дълги години в бургаската нефтена рафинерия. В момента е в пенсия, но се хванала като продавачка на обувки, за да помага за следването му в София.

След като останаха заключени цял ден в събота в апартамента си под окупацията на журналисти, роднините на Енимехмедов са напуснали града тайно посред нощ. Никой не знае къде са отишли, а телефоните им са изключени. Звънецът на вратата им също бе изключен вчера, не се чуваше и лаят на кучето Цезар. Повечето съседи от входа вчера вече отказаха да говорят пред медиите. Получиха внезапна амнезия и се кълняха, че не помнят дори имената на Енимехмедови. Доста по-разговорливи бяха от съседните блокове, където живеят доста приятели на двамата братя. Те споделиха, че в квартала никой не ги наричал с турските им имена, а много от познатите им дори не знаели, че са мюсюлмани.

Октай се представял като Огнян, а в компанията му го наричали Оги. Метин пък, въпреки известността му покрай „Шоуто на Слави“, е познат като Митко. „Тези момчета са приятели на сина ми и дъщеря ми. Но за Огнян за първи път разбирам, че се е казвал Октай. Изненадан съм, дори не знаех, че са мюсюлмани“, разказа съсед от блок 27-ми в „Славейков“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране