06.01.2015 | 6:34
Автогол провали „Барса”, Меси се разболя
Бразилци благодарят на „Валенсия”, че спря серията на „Реал” (Мадрид)

Подвигът на „Валенсия” срещу „Реал” (Мадрид) и поредното фиаско на „Барселона” при гостуване на „Реал Сосиедад” завързаха отново тройния възел в испанското първенство.

На „Местая” беше сложен край на серията от 22 поредни победа на „белите”, които този път отстъпиха с 1:2, но все пак останаха на върха с актив от 39 точки. Кралският клуб запази лидерска позиция и заради провала на каталунците, които отстъпиха в Сан Себастиан след автогол на Жорди Алба още във втората минута.

Така „Барса” и „Атлетико” (Мадрид) изостават само на точкаот „Реал”, който обаче е изиграл и мач по-малко.„Заслуга” за лошия старт на 2015-а за каталунския тим носи и треньорът Луис Енрике, който срещу „Реал Сосиедад” си позволи лукса да остави на пейката Лионел Меси и Неймар, които се появиха в игра чак след почивката. И те не успяха да поправят грешката от самото начало, когато Жорди Алба прати топката с глава в своята врата.

„Много съм щастлив от тази победа. Силният ни дух и отличната игра в защита ни помогнаха да спечелим”, не скри радостта си наставникът на домакините Дейвид Мойс.„Мисля, че решението ми да оставя резерви Меси и Неймар беше правилно. Не исках да рискувам с играчи, които съвсем наскоро са се завърнали от ваканция и са пътували дълго само два дни по-рано”, оправда се Луис Енрике.

Наставникът на „Барса” вече е подложен на сериозно напрежение и според пресата в Испания скоро може да си тръгне, ако допусне още някой негативен резултат.На всичко отгоре след мача стана ясно, че Лионел Меси е пипнал стомашен вирус, заради който пропусна вчерашната тренировка на тима. Луис Енрике все пак успокои феновете, че аржентинецът ще бъде на линия съвсем скоро, най-вероятно още вдругиден за мача за Кралската купе срещу „Елче”.

„Валенсия” пък успя да обърне „Реал”, който поведе с 8-ата отбелязана дузпа на Кристиано Роналдо от началото на сезона. След като португалецът пропусна да удвои, домакините изравниха веднага след почивката, когато Антонио Бараган шутира от границата на пеналта и след рикошет в крака на Пепе топката влетя в мрежата.

Касияс се оказа безпомощен и в 65-ата минута, когато Николас Отаменди след центриране на Парехо прати топката под гредата – 2:1.Успехът на „Валенсия” предизвика бурна радост и в бразилския клуб „Коритиба”. Тимът от страната на кафето запази световния си рекорд, записан и в книгата на Гинес, от 24 последователни победи, докато „Реал” беше спрян на 22.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране