10.09.2019 | 10:23
Балъков отписа квалификациите: До края ще се обиграваме
Шансовете ни минават през Лигата на нациите и трябва да сме готови, каза легендата

Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков разкри, че утре в Дъблин вратарят Христо Иванов ще запише дебют за „лъвовете“. Героят от САЩ`94 добави на пресконференцията преди двубоя, че чака да получим шанс за класиране за Евро 2020 през Лигата на нациите идната пролет.

Нашите се изправят срещу Ейре в контрола днес от 21:45 часа на „Авива Стейдиъм“.

„Ще има доста смени, доста играчи, които не са играли с Англия, ще започнат срещу Ирландия. Настроението е нормално, както винаги. Ще искаме да видим всички, които сме извикали, за да знаем с какво разполагаме за бъдещето. Това е контролен мач, искаме да вземем от него най-доброто и да го изиграем по най-добрия начин“, каза Балъков.

„Имаме една цел, която сме я казали на всички футболисти. Дай боже да имаме шанс през Лигата на нациите и през март да играем бараж за класиране. Квалификациите до края на годината ще ги използваме за обиграване, ако евентуално ни се отвори шанс да играем бараж. Така че приемаме контролите сериозно“, обяви националният селекционер.

„Поуки от мача с Англия? Трябва да правим по-малко индивидуални грешки. Като организация и схема на игра, футболистите изпълниха всичко почти изцяло. Получихме четири гола от индивидуални грешки. Трябва да сме по-концентрирани пред гола – на „Уембли“ имахме шансове, но ги пропиляхме. Днес ще направя изключение и ще кажа, че Христо Иванов ще пази утре, ако е здрав, разбира се“, разкри част от плановете си Балъков.

„Не ни остава друго, освен да търсим варианти и в приятелските мачове да видим кой е готов да вложи всичко от себе си за това, което иска треньорското ръководство“, продължи легендата.

„Нещо куца в цялата ни клубна система, казах го на предишната пресконференция, надали много от журналистите го разбраха. Гласим концепция, която да се вкара в българския футбол, за развитието на детско-юношеския футбол, за да може след 5-6 години да имаме таланти. Всеки работи за себе си, по свой начин, няма общ план. Искаме да променим това още следващата година. В ирландския отбор ми харесва разчупената концепция, която използва треньорът им – започват в една схема, обръщат я в хода на мача. Това показва, че той работи с умни футболисти“, добави Балъков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране