13.01.2013 | 0:33
Бареков плаши „Булсатком“ с прокурор и съд
Операторът излъчвал незаконно TV7 до 12 часа в неделя

TV7 заплаши сателитния оператор „Булсатком“ с прокорур и съд едновременно заради нарушаване на авторските й права. Директорът на кабеларката Николай Бареков обвини компанията в „класическо пиратство“.

Преговорите между двете страни рухнаха в петък, когато доставчикът предложи да включи TV7 и Super 7 в отделен пакет, а 35 % от стойността на събраните такси да отиват за телевизията. В отговор от медията спряха сигнала си към оператора точно в полунощ на 12 януари. „Булсатком“ обаче „прихванал“ ефирния сигнал на TV7 й е продължил незаконно излъчването й до вчера по обяд, след което бе заменена с БНТ2. Детската Super 7 пък отпадна от основния пакет програми в късния съботен следобед, твърдят от телевизията.

От тв доставчика, който в петък получи лиценз за четвърти GSM оператор казват неофициално, че е 12-часовото излъчване на проправителствената телевизия е резултат на техническо недоразумение. “Абонатите ни не се интересуват от тази програма и тя няма им липсва. Около TV7 се шуми, тъй като е част от медийна група, която изпълнява бизнес поръчки на „Виваком“, убеден е мениджър на компанията.

Спорът между доставчика и телевизиите от групите на bTV и ТV7 се разгоря в края на декември миналата година, след като от телевизиите поискаха по-висока отстъпка от абонаментната такса на „Булсатком“ за разпространението на програмите им и обвиниха дружеството, че укрива от броя на абонатите, като така ги ощетява. Те поискаха и по-висок процент от цената за разпространението.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране