07.02.2013 | 16:12
Баретата диша сам, закачал сестрите
Разкъсванията в коремната област са почистени и зашити

Златомир Иванов  – Златко Баретата вече е в съзнание и диша сам, съобщиха от „Пирогов“. Днес е изведен от медикаментозната кома и е спряна белодробната вентилация. Златко е по-добре и дори започна да се закача със сестрите, поясниха от персонала в реанимацията, където той се лекува.

За момента не се налага да му се правят нови операции, уверяват лекарите. Само преди дни натрошеното от куршума бедро бе оперирано и стабилизирано с помощта на титаниеви пластини и пирони. Разкъсванията в коремната област са почистени и зашити. Изчаква се раните да започнат да заздравяват.  Пациентът понесе добре интервенциите.

Отпимизът на лекарите обаче е умерен. Състоянието на Златко Баретата си остава тежко като цяло, допълват от централната реанимация на спешния институт. Не било изключено в определен момент да се наложи връщане към изкуственото дишане, за да се даде възможност на организма да се възстановява. При такива тежки прострелни рани винаги има риск от вторични усложнения седмици по-късно – инфекции и дори сепсис.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране