29.01.2013 | 10:55
Баретата е прострелян с 2 куршума
Снайперистът е стрелял от апартамент срещу Съдебната палата

Златомир Иванов е прострелян с два куршума. Единият е попаднал в десния му крак, а другият – в единия му бъбрек. Това съобщки директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Георги Гелев.

В отсрещната сграда има пожар. Стреляно е от апартамент срещу Съдебната палата, който минути след атентата е подпален. Пожарът е с цел да се прикрият уликите, смятат полицаи. Вероятно е стреляно със снайпер. Според очевидци обаче стрелба е имало както от сградата срещу Съдебната палата, така и пред самата палата.

Златко Баретата е влизал в съда, където днес трябваше да се проведе поредното заседание по делото срещу него. През февруари миналата година Софийски градски съд го осъди на 8 години затвор за ръководене на престъпна група за наркоразпространение. Днес процесът трябваше да стартира на втора инстанция.

„Златомир Иванов не е казвал да е имало отправяни заплахи срещу него“, заяви пред журналисти адвокатката му Марияна Тодорова. Адвокат Тодорова последно е разговаряла с подзащитния си в събота и неделя, за да обсъдят делото. Районът около Съдебната палата е отцепен. Движението е блокирано.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране