06.03.2013 | 9:50
Блокират парламента
Протестиращите искат да не се разпуска 41-ото Народно събрание

Протестиращи се готвят да блокират сградата на Народното събрание днес от 11 ч., съобщи пред БНР Ангел Славчев. Исканията им са парламентът да не се разпуска, докато не направи промени в Изборния кодекс.

Те настояват за: пропорционална избирателна система с преференции без ограничения; намаляване на прага от 4% на 3%; необходимият брой подписи за регистрация за изборите да е 500 (петстотин) подписа; сваляне на финансовия депозит за явяване на изборите на 1000 лв; предварителна (активна) регистрация за участие в изборите; гарантиране на равнопоставен, безплатен, свободен достъп до обществените медии по време на предизборната кампания, както и задължителен надпис ПЛАТЕНО в платените медийни изяви.

В медиите да бъде забранена политическата реклама, допускат се само дебати по предварително обявени теми при равнопоставено участие, без каквито и да е преференции, било то по време или представителство за когото и да било; гражданска квота в СИК, РИК, ОИК и ЦИК с възможност за пълен контрол на процеса на изборите.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране