16.07.2014 | 13:24
БНБ отказала 3 пъти среща с акционери, които искали да спасят КТБ от фалит
Иван Искров се държал арогантно с представители на фода на Оман

„Три пъти оманските акционери в КТБ са искали среща с ръководството на Българската народна банка. Освен готовност за среща, те са изявили желание да подкрепят банката. До среща не се е стигнало след отказ от централната банка.“

Това заяви бившият министър на финансите Стоян Александров, който е и вложител в КТБ. Въпросните акционери са от Държавния инвестиционен фонд на Оман.

В студиото на Нова Александров заяви още, че разговарял с главната счетоводителка на КТБ Мария Димова, която е под домашен арест, която му разказала, че за един ден от банката са били изнесени над 90 милиона евро, по-малка сума в левове и долари.

Парите били изнесени на 19 юни, ден преди затварянето на банката от БНБ, не с чували, а в дипломатически куфарчета. „Парите са на няколко фирми с големи наличности. Те са били във високи копюри. В продължение на няколко часа, няколко лица от различни фирми могат да ги изнесат, без това да направи впечатление”, каза Александров, според когото „фирмите са явно близки до собственика”.

Финансовият експерт сподели информация, според която имало нареждане на Цветан Василев парите да бъдат върнати в банката. Първият синдик, който е бил съгласен с това, е отстранен, а другите синдици са отказали.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране