04.12.2012 | 17:01
Борисов пак претендент за футболист №1
Церемонията по награждаването ще се проведе през януари 2013 г.

Министър – председателят Бойко Борисов отново ще бъде претендент за наградата „Футболист №1 на България“. Регламентът на анкетата ще остане непроменен спрямо миналата година, той категорично спечели вота на феновете в световната мрежа. Избирането му предизвика скандал, който забавляваше публиката почти месец

Борисов, който е голмайстор на аматьорския „Витоша“ Бистрица, наричан от него „Бистришките тигри“ събра 44% от гласовете. След него останаха 7-кратният победител в класацията Димитър Бербатов и играчът на петодивизионния „Шипка“ Драгор Васил Лукаев, който беше другата изненада в класацията.

Точно преи година, Бойко Борисов обяви номинацията си като “протестен вот срещу футболната действителност у нас”. В отворено писмо, разпространено от пресцентъра на ГЕРБ, той призова гласуването да бъде анулирано, а наградата да бъде връчена на избрания за най-добър млад играч. Организаторите все пак доведоха нещата докрай, като се съобразиха с желанието на Борисов и го извадиха от списъка. Призът отиде при вратаря Твенте“ Николай Михайлов, който изпревари Стилиян Петров и Бербатов.

Според регламента 20-те футболисти, събрали най-много гласове сред феновете, продължават във втория етап. Там думата имат спортните журналисти, всеки от които посочва по три от номинираните имена. Така се определя и крайното класиране. Организаторите твърдят, че детайлите около анкетата все още се уточняват. Сигурно е обаче, че правилата няма да се променят.

 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране