31.12.2012 | 12:45
Борисов подгони Найденов за аферата в Несебър
По нареждане на премиера ДНСК спря застрояването на 29-те дка дюни
Снимка: МЗХ

Премиерът Бойко Борисов е поискал информация за скандалната сделка на Министерство на земеделието в Несебър от министър Мирослав Найденов. Борисов е настоял да разбере защо за 29-те дка дюни държавата е получила малко над 500 000 лв., а купувачът продал терена за над 4 млн. лв. и така е спечeлил 3,5 млн. лв.  за сметка на държавата.

На „Фейсбук“ страницата си екологът Тома Белев съобщи преди минути, че Мирослав Найденов му се е обадил по заръка на министър – председателя. „Според направена от него проверка, оценката на горския имот в Несебър е по-голяма от данъчната му оценка (около 500 000 лева). Министерство на земеделието и храните е получило първоначално по-ниска оценка на горския имот (около 300 000 лв.), която е била по-ниска от данъчната. Затова те са поискали втора оценка, която вече е над данъчната и при нея са сключили договор“, съобщи Белев.

Според него ще бъде интересно да се разбере кой бил оценителят на имота, как не е „видял“ че оценява дюни, както и кои са лицата от местните структури на агроведомството, които са съгласували продажбата на имота, попадащ в защитената зона „Натура 2000“.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов Дирекция „Национален строителен контрол“ спря всякакви строителни дейности по обекта, каза на извънредна пресконференция Мирослав Найденов. „Нищо не е продавано на тиражираните в интернет цени“, оправда се министърът по повод данните на Имотния регистър за продажбата на 29-те дка от дюните в Несебър.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране