16.01.2013 | 19:42
Борисов поиска благодарност от жената със златните пръстени
Комисията за защита на потребителите се заема със спора между „Булсатком“ и bTV

Днес на Министерски съвет сме взели решение във връзка със собствеността на медиите, и съм възложил на министър Рашидов да провери, каза премиерът Бойко Борисов в интервю за ТV+. Всеки трябва да декларира своята собственост и хората да знаят. Ако дадената медия е финансирана от посредник на газ, е ясно защо тя е против даването на концесия за добив на газ в Черно море – каза Борисов. Или – ако лидерът на дадена партия, собственик на телевизия, участва в изборите, то е ясно, че тази медия ще говори само срещу нас, посочи Борисов.

На въпрос за т.нар. рутинна проверка на полицията в ТV+ и дали е бил предварително предупреден, Борисов каза: „Не и те нямат нито задължението, нито навика, нито е редно да ме предупреждават”. В петък, когато вашите собственици спечелиха четвъртия джиесем оператор в България, и публично в КРС получиха своя лиценз, те са изключително доволни. Ползват изключително подкрепата на правителството, включително и за спътника. Най-малкото имате основание да сте недоволни от правителството, каза Борисов. „От вътрешна информация, която е дал ваш служител, че има нередности – двойно счетоводство – така е дошла проверката”, каза Борисов.

Премиерът се съгласи с водещия, че част от медиите се държат като частни феодални армии, които водят първо борба между своите икономически конкуренти, дори не водят борба за медийния пазар, а водят битка помежду си за интереса на своите собственици. “Възложена е проверка на Комисията за защита на потребителите (КЗП) във връзка с това, че даден оператор не излъчва дадена телевизия, а потребителите са си платили, посочи Борисов. „В понеделник съм помолил г-н Веселин Златев – да направят необходимата проверка, защото във всички случаи, потребителите са ощетени. Едни търсят апарати, други антени… в края на краищата не мога да гледам на Слави Трифонов шоуто”, посочи Борисов.

На въпрос дали знае къде са братя Галеви, Борисов каза: „Не ми е работа да ги знам, но службите работят и съобщиха, че знаят“. На въпрос: “Това в България ли е?“, Борисов отговори с „не”. „Предприети са необходимите мерки. Има държави, откъдето връщането им обратно не е възможно. Шефът на ГДБОП Станимир Флоров и на мен ми е съобщил, че знаят къде са братя Галеви, каза Борисов.

Премиерът коментира и кризисната ситуация с ВМЗ-Сопот. „Аз съм оптимист, че след оптимизиране на състава във „ВМЗ” – Сопот и този завод ще съумее да влезе в приватизация и пак да заработи. Съжалявам, че хората изнемогват, но грешката е заложена преди десетилетия – каза Борисов. Положихме толкова усилия за този завод, който 22 години изобщо не е реформиран“, каза Борисов.

„Той каза, че също е обиден от служителката, която му изпрати лук. „И аз съм обиден от нея. Майка ми никога не е имала златни пръстени, нито аз съм имал златни пръстени. Откъде накъде ще ми праща лук? Че не осигурихме един милион между коледните и новогодишните празници, за да си посрещнат нуждите? Един милион просто го дадохме като социални пари, преди няколко месеца – шест милиона. Не сме спрели да работим с министър Добрев по тази тема. Там трябва да се съкратят ен броя служители, защото са 3100, а те произвеждат патрони, гранатомети, неща, които, като е била огромна армията – непрекъснато учения, стрелби, войни. Сега, за да намериш поръчки става все по-трудно. Хиляди пъти съм се извинявал, когато нещо съм счел за грешка. В случая тази жена би трябвало да каже „благодаря на г-н Борисов, че държавата осигури този един милион”. Сега преструктурираме завода, видяхте, че няма нито един желаещ да го купи, с 3100 души. Събрали сме се, за да преструктурираме завода, да осигурим поръчки и заводът да бъде приватизиран”, каза Борисов.

Той отхвърли възможността заводът да остане държавен. „За какво държавата да прави – пушки и патрони. Навремето е имало „Варшавски договор“, сега пазарите са стеснени. Всяка държава е правила тогава танкове и гранатомети, правителствата са изсипвали огромни пари във военнопромишления комплекс – посочи Борисов. Сега за какво да ги даваме? Стига с този социализъм; това е държавно дружество – трябва да има бизнес план и да го защити. Имаме огромно количество военни заводи, а няма предишния пазар и въпреки всичко – през тези три години направихме добри договори, посочи Борисов.

„Ако българите преценят, че искат да се работи както досега, да се изгражда инфраструктура, ще гласуват за ГЕРБ. Ако не, ще си върнат Тройната коалиция, но с г-жа Кунева в нея (те и без това са си заедно, всеки ден ни атакуват). Няма как да е иначе, тъй като г-н Вълчев беше четири години вицепремиер на Станишев. Българите вече станаха много прагматични, вече има реално свършена работа от ГЕРБ, свършена от БСП, от ДПС, от г-жа Кунева, които също са много години във властта, могат да избират между всички нас. Каквото си изберем, това ще жънем, каза Борисов.

На въпрос за оценка за президента, Борисов каза – до момента Росен Плевнелиев се справя прекрасно. Той е много широко скроен човек; като министър мога да му давам много оценки. От партньорството с него съм изключително доволен. Той е човек, който вижда много надалеч, човек, който умее да изгражда тезите си, каза Борисов.

Loading...
 • Не ми се коментира каза:

  Бил свършил много неща. Да особено, колко мачлета е изиграл…
  Абе луд умора нема!

 • Olderon каза:

  Тиквата е опасен за България! Вижте разговора с Коритаров. Празнува имен ден на Хеллоуин. Рядко ПРОСТ човек.

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране