18.01.2013 | 14:39
Борисов: Рано е да се каже за „Хизбула“
Нямало секретен доклад за атентата в Бургас

Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира твърдения на израелски медии за български доклад, който посочвал, че Хизбула стои зад атентата в Бургас.

Борисов каза това в Австрия и уточни, че няма такъв документ: „Има голям напредък в разследването. Никой не е упълномощен от мен или никой по тази тема не е разговарял с правителството. Президентът Плевнелиев също е информиран по разследването. Имаме доста време още да поработим“, каза Борисов в австрийската столица виена.

„Имаме голям напредък, повтарям, официални тези или коментари ще бъдат направени, когато са безспорни доказателствата. Колко пъти да ви го кажа? Няма да коментирам какво казали медиите. Това си е тяхна отговорност. Израелската телевизия е друга отговорност. Те са в избори сега в Израел. Могат да си коментират каквото си искат. И ние като го преповтаряме, ставаме част от даден план или сценарий. Защо да си го причиняваме като държава?“, каза още Борисов.

Докладът за атентата в Бургас, който българският външен министър Николай Младенов донесе в Израел, хвърля вината за инцидента върху „Хизбула“, съобщи по-рано израелската телевизия Канал 2.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране