02.01.2013 | 16:28
Боянова за дюните в Несебър: Подписвам всичко, което ми се носи
Зам.-министърката замествала Мирослав Найденов, експерти й пратили документите за подпис
Снимка: Министерство на земеделието и храните

„Подписвам, защото ми се носи за подпис, нямам специално отношение“. Така зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова казуса със сделката за продажба на дюни край Несебър. Именно нейния подпис стои до сделката за продажбата на 29 дка държавни дюни в Несебър на Димитър Петров за смешните 581 212 лв. Ден след това той ги препродава на „Сле груп“ ЕАД за 4 млн. лв. и така за няколко дни печели фантастичните 3,5 млн. лв.

Боянова заяви, че няма да коментира нищо повече от това, което Мирослав Найденов заяви на извънредната си пресконференция на 31 декември. Тя все пак обясни подписа си под договора с това, че в този момент е замествала министъра и е получавала за подпис много комплектована документация с всички приложения към нея. „При мен идват документите, които са подписани и подготвени от експерти, и аз като министър в този момент подписвам документация за всички ресори, включително и горския. Не познавам лице на име Димитър Петров, не ми е известен и не знам никакви подробности. Нямам специално отношение към тази преписка, тя е част от всички документи, които подписвам като зам.-министър“, каза зам.-министърката. Тя добави, че се е запознала с документите от медиите.

„Тази преписка не се различава по нищо. Отново повтарям администрацията носи преписката, аз я преглеждам, зад самата подписка има около 15 подписа. Когато аз видя подобна преписка с толкова много подписи, аз като юрист все пак я преглеждам или съответно подписвам или не подписвам“, отбеляза Светлана Боянова.

Проверката по корупционния случай вече е започнала по искане на премиер Бойко Борисов. Утре Комисията, в която участват представители на Министерство на регионалното развитие и на Министерство на земеделието, утре ще се срещне с екологичните организации, за да обсъди скандалната сделка.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране