19.06.2020 | 20:00
Божков даде на прокуратурата жената на Лъчо Мозъка
Депутатът има дете от Камелия Цоклинова, която върти разнородния му бизнес. Дамата се оказа съдружник с братя Найденови

Бизнесменът Васил Божков подаде сигнал в прокуратурата срещу втората жена на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Изгнаникът в Дубай е подал жалба за организирана престъпна група срещу „Уинър геймс“ ООД, преобразувана наскоро в обща фирма с ЕФБЕТ. „Уинър геймс“ ООД е фактурирала левове, под формата на реално неизвършени услуги, с цел кражба на ДДС, неправомерно укриване на печалба в посочените фирми и спестяване на съответните данъци към държавата.

ЕФБЕТ фирмата „Дъ Бетър Платформ“ АД е правоприемник на „Уинър геймс“ ООД. В Съвета на директора на акционерното дружество Митко Цветанов Тодоров, Боян Стефанов Найденов, Цветомир Стефанов Найденов, Константин Иванов Динев, Христо Владимиров Пенчев, Ясен Деянов Владимиров, Камелия Георгиева Цоклинова.

Цоклинова е известна в средите на ГЕРБ като втората жена на депутата Лъчезар Иванов, който пък е личният лекар на Бойко Борисов. Избраникът и дамата живеят на семейни начала и дори имат дете. През годините депутатът със звучния прякор, се забърка в множество корупционни скандали. Последният е от 2016 г., когато ГЕРБерът пробута промяна в Закона за обществените поръчки, която дава право на частните болници да не провеждат обществени поръчки. Това даде законово основание на частниците да източват НЗОК чрез 7 пъти по-скъпи лекарства.

Камелия Цоклинова има около 10 фирми показа проверка на МИГnews.info в съдебно-правните регистри Те работят в сферата на енергетиката и здравеопазването.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране