20.12.2012 | 9:30
Бръснари прибрали 200 бона за наука
Проектът бил за превенцията на насилието

Фирма, регистрирана за бръснарски услуги, е прибрала над 200 000 лева от фонд „Научни изследвания“, съобщи шефът на парламентарната комисия по образование Огнян Стоичков. Проектът на фризьорите бил за превенция на насилието. Заради скандалите с парите за проекти депутатите привикаха на изслушване образователния министър Сергей Игнатов.

„Бръснарите са регистрирани в три различни точки на София, спечелили са три различни проекта, но предметът им на дейност е като взет с копи пейст“, посочи Стоичков. Визираната от депутата е “Лорен“ ЕООД, която обаче според Търговския регистър има по-различен предмет на дейност – продуцентска дейност, школи за изкуства за деца и възрастни, рекламна дейност, разкриване и експлоатация на хотели, заведения за търговия и обществено хранене, битови услуги, къмпинги, паркинги и гаражи, културни и спортни съоръжения, закупуване и продажба, наемане и отдаване под наем на недвижими имоти и посредничество в тази дейност, сключване и реализация на арендни и наемни договори, организиране на търгове, антикварна дейност и много други, но не и каналджийски и бръснарски услуги.

Огнян Стоичков определи като проблемни и казусите на три фирми, регистрирани в последния момент преди края на конкурса. По-рано през вчерашния ден премиерът Бойко Борисов нареди на инспектората към Министерския съвет да извърши пълна проверка на научния фонд.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране