13.12.2012 | 14:40
БСП и ГЕРБ в Кърджали не успяха да свалят Раиф Мустафа
Шефът на Общинския съвет системно нарушавал правилника

Общинските съветници от БСП и ГЕРБ в Кърджали напуснаха сесията, след като мнозинството на ДПС отхвърли с вота си предложението за отстраняването на Раиф Мустафа от поста председател на съвета. Групата на БСП настоя това да бъде първата точка от дневния ред, но от ДПС се противопоставиха. Впоследствие общо 16 съветници демонстративно напуснаха залата, а Раиф Мустафа ги изпрати с думите: „Приятна почивка, колеги! Нека всички да видят как работите в Общинския съвет“.

Лидерът на социалистите Милко Багдасаров заяви отвън, че ще бъде поискано свикване на извънредно заседание на съвета, специално заради оставката на председателя му. Към това намерение се присъединява и ГЕРБ, посочи Илия Илиев. Заради упорството на ДПС се провалят важни решения, които не търпят отлагане, коментира Багдасаров. Бойкотът на опозицията провали насрочения за днес избор на общински омбудсман, а само с гласовете на ДПС той не може да се легитимира. Днес стартира и подписка за свалянето на Раиф Мустафа, подкрепена от съветниците на ГЕРБ и БСП. Предложението за предсрочното прекратяване на правомощията на общинския председател бе внесено във вторник от левицата.

„Действащият в момента председател на Общинския съвет Раиф Мустафа системно нарушава правилника за организация на дейността на органа и не изпълнява пълноценно задълженията си. В работата си като председател на съвета г-н Мустафа се изявява преди всичко като изпълнител на идеите и намеренията на партийното ръководство на ДПС. Налице е липса на желание и воля да се водят разговори и търсят компромиси с опозицията за постигане на консенсусни решения по изключително важни въпроси за настоящето и бъдещето на общината“, се посочва в мотивите за исканата оставка.

„Всичко това пролича особено ярко в дните около тържествената сесия, проведена на 21.10.2012 г. – Денят на Кърджали и провалената кандидатура на ген. Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали. Със своите действия г-н Мустафа, вместо своевременно да предприеме необходимите стъпки, довели до негативния резултат, подкрепи категорично намеренията да се блокира посочената кандидатура. След като опозиционните групи съветници обявиха, че няма да участват повече в работата на Общинския съвет и така дейността му бе под заплаха, г-н Мустафа зае пасивна позиция на изчакване, с очакването във времето нещата да се забравят и проблемите да се решат от само себе си“, е пояснено в документа.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране