26.01.2019 | 11:15
БСП заплаши с разкрития за корупция на най-високо равнище в правителството
През следващата седмица новата телевизия на БСП ще излъчи разследващ филм на Елена Йончева

Четвъртото заседание на 49-ия Конгрес на БСП започна с анонсиране на разследващ филм, който доказва корупция на най-високо равнище в правителството. За излъчването му предупреди лично лидерът Корнелия Нинова от трибуната на зала 3 в НДК.

„През последния месец Елена (Йончева бел.ред.) прави разследване, което ще представи следвашата седмица в ефира на Българска свободна телевизия. Това са документи, свидетели и доказателства за корупция в най-високите етажи на властта. Там отговорност няма да носи някой директор или чиновник. Става дума за сговор на министри, за корупция и заличаване на следи“, заяви в началото на речта си Корнелия Нинова.

Още в началото на изказването тя уточни, че е упълномощена да оповести новината лично от Елена Йончева, а след като разказа за разследването, добави заканително: „Това са последните опити на диктатурата да се задържи на власт“.

Корнелия Нинова защити обвинената в пране на пари Йончева, определи я като жертва на нейните разследвания и възнегодува, че чрез разследване на произхода на парите за филмите й тя е „наказана не с наказателен, а с политически процес“. Лидерът на БСП се обърна към аудиторията, като призова Конгреса да излезе с декларация в защита на Елена Йончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране