28.12.2012 | 9:18
BTV и „Булсатком“ спорят за над 1 млн. лв.
Днес е последният срок за сключване на споразумение между сателитния доставчик и телевизията

„Булсатком“ дължи над 1 млн. лв. на bTV Media Group. “Шефовете на „Булсатком“ лъжат, че сателитният оператор на телевизионни програми няма неразплатени сметки”, твърди пресаташето на телевизията Константина Маркова.

Преди Коледа bTV Media Group изключи сигнала на седемте си програми към мрежата на оператора с мотив, че фирмата му дължи пари за 2012 г. и че няма да подписва договор за 2013 г. В идентично писмо до медиите същото направи и TV 7. В отговор управителят на „Булсатком“ Петър Петров съобщи, че дружеството няма задължения към bTV. Фирмата организира пресконференция на която съобщи, че между двете телевизии има споразумение за кражба на техни клиенти и прехвърлянето им към „Виваком“, където съсобственик е босът на Корпоративна търговска банка и TV7 Цветан Василев.

В първия работен ден след Коледа от bTV съобщиха, че не са получавали никакви пари от оператора след избухването на скандала и че последното плащане на „Булсатком“ към тях е отпреди няколко месеца. BTV отказва да уточни за каква сума става въпрос. Според хора от сектора спорът е за над един милион лева.

Днес е последният срок, в който двете телевизии трябва да се договорят с „Булсатком“ за продължаване на договора за 2013 г. Ако това не стане, от 1 януари двете bTV и TV7ще изчезнат от обсега на дистанционното за абонатите на сателитния доставчик.

Loading...
 • Анонимен каза:

  Аз напълно подкрепям Булсатком.
  НЕ може една медийна групировка да налага на разпространител какво да излъчва от каналите и какво не.
  БТВ: Или всичко или нищо за квато си сума искаме.
  Булсатком: Нито искаме всичко (като БТВ лейди- абсолютно недоносче, за което са БТВ са хвърлили много пари и искат да си ги избият няк’си), нито на всяка цена, ЦЕНА която несъмнено ще се отрази И НА потребителите! Реално Булсатком защитава ниските си цени за такси към нас потребителите.

  И едно сравнение между голямата конкуренция при интернет платформите: Voyo- платена, Нова Плей- безплатна.

  БТВ са го закъсали, явно. Ся ще го закъсат и с рекламодателите.

  Още нещо БТВ МГ се опитват за последно да издоят разпространителите преди програмите да започнат да се излъчват БЕЗПЛАТНО през мултиплексите. АМА там ще трябва да си плащат, за да ги излъчват, и идва ли ще платят да се излъчва телевизия като БТВ лейди.

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране