04.01.2013 | 16:31
Btv ни рекетира, оплака се „Булсатком“
Исканите нови цени представлявали 50% от сумата за правата на всички програми на оператора

“Исканите нови цени от bTV Media Group представляват близо 50% от сумата за правата на всички програми на „Булсатком“. Това се казва в съобщение на сателитния оператор до медиите по повод финансовия спор между двете компании. “В условия на обща финансова и икономическа криза, bTV Media Group налага безпрецедентна ценова преса към абонатите на „Булсатком“, пише в писмото.

“Близо 35 % от месечните сметки на абонатите отиват за правата за излъчване на програми, значителна част от които bTV иска само за своите канали”, допълват от оператора. Липсата на прозрачни тарифи и опитите за пакетиране на безплатната ефирна програма на bTV с по-ниско рейтинговите й канали представлява натиск както върху ръководството на “Булсатком”, така и към клиентите на оператора”, се подчертава в съобщението.

До настоящия момент броят на абонатите не е бил критерий за определяне размера на таксите за излъчване на програмите на bTV, поради което от „Булсатком“ заявяват, че е клевета твърдението, че крият абонати. Всяка година операторът попълва и изпраща данни за развитието на мрежата си и броя на абонатите си към националния телекомуникационен регулатор (Комисия за регулиране на съобщенията), от годишните доклади на който е видно, че компанията не разполага с „господстващо пазарно положение“.

От „Булсатком“ заявяват, че отбивка от цената ще има чрез приспадане от сумите за следващия месец, като стойността й ще зависи от броя на дните, в които не са излъчвани програмите на bTV Media Group.

Междувременно операторът е пуснал няколко нови програми и води преговори за добавяне на други. От дружеството вече оказват техническа помощ на свои абонати, които желаят да гледат безплатната ефирна bTV за настройване на стайни и външни антени. От днес се извършват настройки на телевизионни приемници, които позволяват да бъде приеман цифров телевизионен наземен сигнал с ефирната програма на bTV.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране