08.06.2020 | 14:48
Btv съди Цветомир Найденов и „Блиц“
Искът е заради твърденията, че Васил Божков водил шефа на телевизията „по Куршевел“

Би Ти Ви е завела дело за клевета срещу сайта „Блиц“ и срещу бившия съдружник на хазартния бизнесмен Васил Божков – Цветомир Найденов. Искът е заради твърденията на Найденов, тиражирани от „Блиц“, че Божков е водил главния изпълнителен директор на Би Ти Ви Флориан Скала във френския курорт Куршевел. От телевизията съобщиха, че става дума за клеветнически твърдения, които увреждат доброто име и търговската стойност на журналистическата работа и интелектуалния продукт на медията. „От 15 май насам репутацията на Би Ти Ви като източник на незивисима журналистика е обект на целенасочена атака чрез серия от публикувани неверни твърдения, свързани с ръководството на компанията и професионалните принципи на работа на редакционния екип, коментираха от телевизията.

В средата на май в „Блиц“ се появи публикация със заглавие „Цветомир Найденов разказа играта на Божков и bTV. Разкри топлата им връзка“.  В текста се цитира Найденов да казва, че „когато Божков започна да ни заплашва с убийства, ние му казахме, че ще вдигнем шум по медиите“, обясни Цветомир Найденов в студиото на Sportal TV, където разкри с факти близостта на Божков с bTV. Той ни каза – какви медии, вие сте заглушени, няма къде да се оплачете. Какво правеше Божков – водеше Флориан Скала по Куршевел, същото правеше и с международния аферист Барак Алон. В bTV се опитах да дам интервю и нищо не стана. Виждаме сега, че Божков говори само там. Явно тази телевизия е под негово влияние и се опитват да дестабилизират държавата, защото не има харесва, че след 30 години демокрация най-сетне нещо се случва и има правосъдие“.

Цитати на Найденов със сходни твърдения бяха публикувани в „Блиц“ и в следващите дни. Друго заглавие по темата за Божков и Би Ти Ви гласеше: „Цветомир Найденов с шокиращи разкрития за Божков TV, Черепа и поръчковите убийства “. Подзаглавието бе: „ Цветомир Найденов внесе светлина и около обвързаностите на Черепа и bTV, която и премиерът Бойко Борисов нарече днес Божков TV“.

От Би Ти Ви коментираха пред „Сега“, че твърденията за „топлата връзка“, за „играта на Божков и bTV “, за близки лични отношения между Божков и Скала са злепоставящи и неверни ,както и воденето на шефа на телевизията „по Куршевел“. Телевизията отхвърля и внушенията за „допускане на каквото и да е външно влияние на програмна схема или етични журналистически правила, още по-малко чрез предоставяне на първична актуална информация по обществено дебатиран въпрос да преследваме „дестабилизация на държавата“ или да се намесваме и вредим на правосъдието“. От Би Ти Ви отказват да съобщят стойността на иска си срещу „Блиц“ и Найденов с пояснение, че за медията важно е да бъде доказано оклеветяването и злепоставянето й.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране