28.12.2012 | 22:38
bTV спира сигнала към „Булсатком“ и се оплака на Европейската комисия
Телевизията твърди, че сателитният оператор укрива абонати

bTV е информирала еврокомисаря за новите технологии и заместник-председател на Европейската комисия Нели Крус за „некоректните действия“ на сателитния оператор „Булсатком“, съобщиха от bTV Media Group. В последния работен ден за 2012 г. стана ясно, че тв групата не се е договорила с доставчика за сключване на нов договор. Телевизията твърди, че фирмата има задължения от над 1 млн. лв. за разпространението на каналите й.  От bTV Media Group предупредиха зрителите, че от 1 януари пакетът програми с логото на bTV няма да може да бъде приеман от абонатите на „Булсатком“.

Скандалът избухна на 22 декември, когато от bTV спряха сигнала на всичките си канали към „Булсатком“ за няколко часа заради неизплатени задължения. От сателитния оператор пък категорично обявиха, че нямат неплатени суми. След това сигналът бе възстановен, за да не бъдат ощетени абонатите по коледните празници, но двете страни в спора така и не стигнаха до споразумение.

„bTV е обект на явна дискриминация от страна на „Булсатком“ – отказва да излъчва каналите на медията въпреки многократно по-добрите условия в сравнение с тези, които предлагат други български телевизии в мрежата на доставчика“, се казва още в официалното становище на медийната група. От bTV Media Group цитираха и независимо проучване на пазара, според което „Булсатком“ укрива абонати.

Миналата седмица представители на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни услуги изпратиха писмо до еврокомисаря Нели Крус с информация за нелоялна търговска практика от страна на bTV. Писмото бе изпратено и до председателя на СЕМ Георги Лозанов и до председателят на КРС Веселин Божков.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране