21.01.2013 | 13:22
”Булсатком” предложи да пусне bTV, докато се водят преговори
Тази седмица сателитният оператор започва нови преговори с TV7

„Булсатком“ предлага на „bTV Медиа Груп“ да възстанови сигнала на ефирната телевизия bTV в мрежата си, a преговорите за пакета програми да продължи, се казва в съобщение от сателитния оператор. В него се посочва, че интензивни преговори между двете страни текат от петък, като до момента са разменени по две оферти.

Почти месец „bTV Медиа Груп“ и „Булсатком“ спорят, програмите на телевизията не се излъчват в мрежата на сателитния оператор заради липса на нов договор. От 11 януари заради същия търговски спор и програмите на ТV7 не се излъчват в мрежата на „Булсатком“. Днес, заедно с новата си оферта към „bTV Mедия груп“, „Булсатком“ е изпратил писмо. В него „водени от постепенното сближаване на позициите“, от оператора излагат новото си предложение, „за да се избегне генерирането на дълготрайни негативни ефекти върху пазарните позиции на двете компании, но най-вече ефекта за потребителите, които за наше огромно съжаление са основен потърпевш от спора“. Миналата седмица „bTV Медиа Груп“ изпрати предложение за продължаване на договора с „Булсатком“. В него бе записано, че то е с възможно най-добрите ценови условия, при които телевизията може да продължи да създава качествени български сериали и да заплаща за най-доброто от световното кино и спорт, което представя на зрителите сега. Срокът на предложението изтича днес.

Няма причина да не се стигне до споразумение, ако не днес, то утре или в следващите дни, тъй като и двете страни са заинтересовани да има споразумение, коментира по-рано днес пред БНР Пламен Генчев, един от собствениците на „Булсатком“. Според него и двете страни има още какво да предложат и от какво да отстъпят. По думите му, около 35% от домакинствата с платена телевизия са клиенти на „Булсатком“.

През настоящата седмица сме планирали да активираме отново преговорите и с ТВ7, каза Генчев. bTV не виждат какво повече могат да отстъпят, коментира Весела Димова, директор продажби. „Предпоследната ни оферта, изпратена на 14 януари, генерираше отстъпки в рамките на милиони. Максимално концентрирани сме върху това да финализираме преговорите днес. Ние изпратихме една допълнителна оферта към „Булсатком“ в неделя, т.е. вчера, която предлага един още по-добър ценови подход и считаме, че сега е време и „Булсатком“ да направи своите отстъпки към нас.  В крайна сметка те разпространяват нашето съдържание, правят бизнес по този начин и считаме, че е редно и те да поемат своя дял. Нашите оферти не предполагат „Булсатком“ да изисква увеличение на таксите към своите абонати“, категорична е тя.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране