11.01.2013 | 17:30
„Булсатком“ взе лиценз за GSM оператор
Фирмата няма да се стреми към голям пазарен дял, а ще предлага пакетни услуги

Компанията „Булсатком“ получи лиценз за GSM оператор от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). С това компаниите – доставчици на мобилна телефония на българския пазар стават общо четири заедно с „Виваком“, „Мобилтел“ и „Глобул“.

От новолицензираната компания обявиха, че ще стартират услуги за клиенти преди края на 2013 г., каквото е и задължението й по закон. Така тя ще може да предлага и мобилни услуги, използвайки вече набраната си база абонати на телевизия и интернет и предлагайки обвързване на трите услуги, както вече правят „Виваком“ и „Мобилтел“.  Стойността на лиценза е 19 млн. лв. , които вече са платени.

По думите на съсобственика на компанията Максим Заяков „Булсатком“ няма да се стреми към голям пазарен дял, а да предлага пакетни услуги.  Информацията съвпада по време с продължаващия спор между кабелния оператор и „Би Ти Ви медия груп“ за цените на пакетите  на телевизията, които „Булсатком“ разпространява. Проникването на  пазара на трите досегашни GSM оператора е 147%, което означава, че всеки българин се падат по 1.5 номера.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране