20.12.2012 | 12:05
Цигански бос атакува Борислав Сарафов
Майката на кандидата за главен прокурор живеела в Испания – почиствала басейни и се занимавала с градинарство

Осъденият за участие в организирана престъпна група Христо Върбанов, по прякор Ицо Папата, е пуснал сигнал до единия от кандидатите за главен прокурор Борислав Сарафов. Това стана ясно по време на изслушването на обвинителя във Висшия съдебен съвет. Сигналът бе прочетен от правосъдния министър Диана Ковачева, която председателства заседанието.

Според сигнала на Върбанов, Борислав Сарафов „не притежава моралните и нравствени качества“ да наследи Борис Велчев. Шефът на Върховното циганско мешере визира дейстия на прокурора по следствено дело по времето, когато е бил следовател. Борислав Сарафов отговори на обвиненията, напомняйки за криминалното му минало: „Този персонаж има присъда за участие в организирана престъпна група (ОПГ) и е под стража по друго дело пак за участие в ОПГ, която изнудва свидетели. Сигнали от такива хора повишават моя авторитет, защото се вижда, че ефективно върша моята работа. Ако те са доволни от мен, това ще е тревожен факт. Благодаря на г-н Василев за сигнала“.

Кандидатът за главен прокурор обясни и как се е сдобил с 3 апартамента в кв. „Люлин“ в София. „Тези 3 панелни апартаменти в „Люлин“ са наследствени от моите родители. След като се разделиха родителите ми, баща ми заживя в Москва, майка ми остана тук. Решиха да разделят имотите на мен и сестра ми. Апартаментите са купувани по 7-8000 долара и са по около 46 кв.м. Не ме правят богат. Майка ми сега работи и живее в Испания. Грижи се за чистотата на няколко басейна и се занимава с градинарство, като с това се занимаваше и преди години в България“, обясни пред Висшия съдебен съвет Борислав Сарафов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране