28.02.2013 | 19:50
Циркът с „Ролекс“-а на Николай продължава
Скъпият часовник ще бъде продаден на търг на 10-ти март

Невероятният цирк с „Ролекс“-а на пловдивския митрополит Николай продължава. Поредният епизод от PR – сапунката от днес е гръмкото обявление, че скъпият аксесоар ще се разиграе на търг с явно наддаване.

Финалът на евтиния сценарий, скалъпен от самия Николай, ще бъде в зала „Съединение“ в историческия музей в Пловдив на 10 март. Заблудени миряни си мислеха, че в цялата тази акция има някаква спешност, тъй като става въпрос за неплатена сметка за ток към ЕВН и заплаха от дърпане на шалтера на храм-паметника „Света Марина“.  Митрополията продължава да твърди, че няма 3000 лв., за да погаси борча.  Оказа се обаче, че това не е точно така, тъй като плащането се отлага за средата на следващия месец.

Лъскачите на имиджа на шефа на най-голямата епархия непрестанно напомнят, че средствата от продажбата ще идат за плащане на тока, а останалите пари ще отидат за благотворителност. Митрополит Николай е известен както с налудничавите си разбирания за православието, така и с любовта към лукса, скъпите играчки и автомобили. До момента обаче той не изразявал дори и намерение да продаде някоя от колите си и да дари парите на нуждаещи се миряни.

От митрополията обясниха, че търгът за митрополитския часовник ще бъде публичен, при отворени врати за всички, а църковното настоятелство ще информира обществеността за начина, по който ще се разпореди с получените средства, съобразно „волята на дарителя“.

Loading...

1 коментар

  1. полковник каза:

    ако началната цена е 3 000 лева – значи не е ролекс – а менте. ако е менте – и 3 000 лева е много

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране