13.01.2013 | 12:08
Цветан Цветанов: Не съм партиен лобист
През 2009 г. „различни интриганти“ му говорили срещу Бойко Борисов
Цветан Цветанов. Снимка: МВР

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че не се е облагодетелствал и че не е лобирал за нищо, откакто е на власт. Той отново повтори, че няма притеснения от факта, че през последните седмици името му се свързва със скандалните имотни сделки в Несебър, от които изскочи името на кумеца му Тодор Бояджиев.

По отношение на новите обвинения срещу него за облагодетелстване с имоти, министърът припомни пред TV7, че е дал възможност за публична проверка, разсекретил е всичко, което може да се проверява като имоти и финансови възнаграждения при предишния случай, когато го критикуваха, че имал много апартаменти. “Кажете ми един политик, който го е направил това нещо?”, попита той водещата Люба Кулезич.

“В годините на преход законово са се крали пари”, посочи Цветан Цветанов и отново даде за пример случая с австрийския лобист Хохегер. „1,5 млн. евро, отпуснати за лъскане имиджа на страната, от които 500 000 лв. са преведени на Моника Йосифова“, каза той и припомни как по времето на Иван Костов базата “Спартак”, което дотогава е била стопанисвана от МВР, е дадена на “Софийски имоти” и оттам попада в ръцете на фирми, свързани със СИК, Маджо и Алексей Петров. “Помните как Алексей Петров си го ползвате като бащиния”, добави той.

“Шест месеца се занимавахме с всички тези злоупотреби, върнахме си собствеността”, каза Цветанов и посочи, че в момента базата е дадена за стопанисване на Столична община. На въпроса дали е партиен лобист Цветанов отсече: “Не, категорично ви казвам не. Дайте ми един пример, дайте ми един случай, в който министърът на вътрешните работи да е лобист за нещо!”. Той дори каза, че преди изборите през 2009 г. различни интриганти са му говорили срещу Борисов, а на Борисов – срещу него. Настройвали го, че Цветанов ще му вземе партията, но двамата били убедени, че това няма как да стане. “Това е силната страна на ГЕРБ – че има тандем и екипна работа”, обобщи той.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране