27.12.2012 | 20:24
Цветанов се разплака на „Полицай на годината“
2012 г. била най-успешната за МВР от последните двадесет, обяви вътрешният министър
Снимка: МВР

Министерски сълзи белязаха днешната церемония в МВР, на която бяха връени наградите „Полицай на годината“. Докато изтъкваше заслугите на правителството, министър Цветан Цветанов благодари за успехите и изтъкна, че отминаващата година е започнала с успешната операция „Феникс“.   Министърът не пропусна осъдителните присъди за „Наглите“, които според него са „изключителен успех както за МВР, така и за България“. Той изтъкна и времената, в които отвличанията са били ежедневие, и благодари на бившия главен прокурор и настоящ конституционен съдия Борис Велчев, който присъства на церемонията, за личната му ангажираност в процеса срещу групата на „Наглите“.

Вицепремиерът припомни, че е задържана групата на Боксьора, обирала златарски ателиета. „Когато те са на топло, държавата е много по-спокойна“, каза той. Специални благодарности Цветанов отправи и към майките, загубили децата си по пътищата на България, благодарение на които било променено законодателството. Тук вълнението взе връх и вътрешният министър се разплака.

Вътрешният министър обяви изминалата 2012 г. за най-успешната за МВР през последните двадесет. Той съобщи, че жертвите на пътя през 2012 г. са 583 и отбеляза, че в предишни години са били хиляди. Специално отличие получи 15-годишният Марио Тихомиров от Белоградчик, спасил паднало в пропаст дете. Специална награда за граждански принос бе връчена и на Мария, майката на убитата на пътя Валя от Бургас. Цветанов отправи специални благодарности към бившия вътрешен министър Йордан Соколов за подкрепата му за работата на МВР. Няма бившо и настоящо ченге, няма и бивш и настоящ министър на вътрешните работи, отсече Цветанов. Колеги, гордея се с това, което правите, разчувства се МВР шефът.

Голямата индивидуална награда „Полицай на годината“ за пръв път отива при двама служители: инспекторите Калин Литов и Никола Павлов от сектор „Наркотици“. Полицай на годината е и Димитър Желев от Националната полиция, отличил се с разкриването на ДДС измами и с разследването срещу бивш шеф на ДФ „Земеделие“. Граничният полицай Иво Костадинов също получи награда от директора на ГДБОП Станимир Флоров. Костадинов има 164 досъдебни производства тази година със 111 осъдени български и чуждестранни граждани.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране