26.02.2013 | 12:10
„Дела трябват, а не думи“, казва младеж и драсва клечката на ЕВН-Пловдив (видео)
Вчера фасадните стени на сградата са били залети с нафта
Снимка: скрийншот

Клиентски център на ЕВН в Пловдив е бил запален, а един от автомобилите на дружество е осъмнал със срязани гуми. В предишните дни от протестите 4 коли на монополиста бяха опожарени. Вчера във Второ РУП е бил получен сигнал, че част от фасадните стени и светеща табела на сградата на ЕВН-България на бул. „Шести септември“ са били залети и запалени с течност с мирис на нафта. По време на огледа са били иззети безформена пластмасова обгоряла бутилка с капачка и саморъчно изготвен плакат. Атентатът е добре организиран и заснет, става ясно от клип , качено в мрежата.

Клипчето се казва „Един народ- една борба“ и започва с лика на Васил Левски, под който пише „Без революция сме загубени во веки веков “ и „Дела трябват, а не думи“. След което в рамките на минута и половина на фона на родопски гайди три момчета с качулки и маски на лицата дефилират пред камерата си на път за клиентския офис с две пластмасови бутилки, явно пълни със запалителна течност. После, в сумрака анонимните обливат офиса, а в следващ кадър той вече гори. Триото припомня и палежа на двата служебни автомобила на ЕВН край централния офис на фирмата с кратък видеоакцент. А клипът завършва с предупреждението „ЧУЙТЕ НАРОДА! или го ОЧАКВАЙТЕ“.

Същия ден в Пето РУП в Пловдив е било получено оплакване, че около 10, 30 часа са били срязани три от гумите на служебен автомобил „Рено“. Колата е била паркирана на ул.“Съединение“ в Пловдив. От полицията издирват атентаторите. Една от версиите е , че палеждите са дело на една и съща група младежи.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране