11.02.2013 | 9:50
ДКЕВР призна: Сметките за ток са измислени
Протестите срещу монополистите продължават и днес

До 10 дни ще бъдат готови резултатите от проверките на електроразпределителните дружества и на „Топлофикация“, които са назначени от ДКЕВР. Това съобщи временно изпълняващият длъжността председател на регулаторния орган Андон Роков. Проверките били разпоредени от ДКЕВР още през миналата седмица.

Вчера, след среща с шефовета на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про, икономическият министър Делян Добрев постави същия срок за проверки.   Временният началник на ДКЕВР тази сутрин пък призна по БНР, че сметките са завишени през декември и хората имат основание да протестират. И. д. шефът на регулатора още веднъж оправда обаче по-високите декемврийски сметки с ниски температури и по-дългия срок на отчитане на тока.

Ще бъдат предприети всички мерки, които са допустими по закон, обеща той. Всички хора имат възможност за защита на своите права с подаване на жалба до ДКЕВР, подчерта Роков. В много случаи своевременното решаване на жалби е фактор, който би могъл да повлияе и на цената на услугата, е неговото мнение.   „Завишените сметки конкретно трябва да бъдат проверени. Възможно е електромерът да не отчита точно, затова трябва да бъде направена такава проверка“, каза още Роков.

Пропестите срещу монополистите ще продължат и днес в 15 града.  Само във Варна за участие в организирания чрез Фейсбук протест са се записали над 2000 души. Там началният му час е 17 ч., а сборният пункт е пред сградата на общината. В Пловдив недоволните граждани ще се съберат пред сградата на EVN в града в 17 ч. В неделя те бяха категорични, че протестите им ще продължат всeки ден, докато исканията им не бъдат чути. Демонстрациите ще продължат и в Благоевград. Хората там ще се съберат пред централата на ЧЕЗ в града в 18 ч. Белене също се включва в протестите. Там протестът ще започне в 18 ч.

Loading...

5 коментара

 1. аз каза:

  За декември отчетния период ми е с 3 дена по малак а тези 3 дена защо са на отделно никои не знае а янеари платих 70 лв повече а месеца беше топъл хаха… Ще се видим на протеста

 2. Papillia каза:

  И какво?! Ще ни върнат ли парите като са завишени сметките? Пак след дъжд качулка…Ако не бяха се надигнали хората, никой нямаше да се сети да обяви, че отчетния период е по-голям и пак щяхме да го заметем под килима. Положението е такова, че ще ни накарат да седим на свещи и да перем на ръка, пък нека плащаме отпуските на инкасаторите…

 3. Анонимен каза:

  fostata na wsichki politici ot sredata na vtorata svetovna voina do sega

 4. Снежана каза:

  За декември сметката ми за ток бе 285, през януари, съм включвала печката само когато ще се къпем, ползвам бойлер , но готвя на газ, сметката за януари е 160лв, никак не ми бе топло, намръзнахме се с дъщеря ми, и защото ми е било студено съм платила 160лв?

 5. Снежана каза:

  Да но моя период на отчитане винаги е 30 дена и пак има голяма
  разлика!!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране