04.01.2013 | 9:24
ДПС стана на 22
Партията на Ахмед Доган ще прави олимпиада на етносите

Партията на Ахмед Доган наършва 22 години днес. Рожденият ден ще бъде отбелязан в цялата страна – Варна, Силистра, Търговище, Русе и др. Лидерът Ахмед Доган е в София и не планира да пътува, разказват от обкръжението му. За първи път за новата година той събира председателския съвет на 7 януари. На него ще обсъдят парламентарните избори. Заместник-шефът на ДПС Лютви Местан вече обяви, че след вота трябва да се състави експертно правителство с най-добрите кадри на всички партии, без те задължително да са партийни фигури.

На Ивановден шефовете в ДПС ще дадат старт на преговорите по вота на недоверие на правителството. Ще бистрят и предстоящата на 19 януари национална конференция на ДПС. На нея Доган ще бъде преизбран за нов мандат. Вчера той бе номиниран за поста от структурите в Разград и Шумен. Подчинените му партийци ще са в напрежение до първия Централен съвет до март, на който Сокола ще посочи заместниците си и членовете на Централното оперативно бюро. Дотогава традиционно никой не знае със сигурност дали ще е пак шеф в партията.

По случай рождения ден ДПС ще прави олимпиада на етносите, а най-добрите състави ще подгряват предизборната кампания на движението. Идеята на конкурса „Букет – България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността“ е да събере уникалните традиции, ще има и състезание за писане на стихове на турски език. „Участието в предизборната кампания ще е възможност самодейните състави да се изявят пред многохилядна публика. А и е криза“, каза заместник – шефът на ДПС Рушен Риза. За победителите в олимпиадата ще има парични награди, както и екскурзии в чужбина.

Междувременно вчера апаратчици от новата партия на Касим Дал в Лудогорието обявиха, че местни кметове на ДПС ще се влеят в редиците им и така щели да „обезкостят“ бастиони на Сокола преди изборите. По думите им вълна от млади и способни кадри на ДПС щяла да се влее в Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД). Дни преди Нова година кметове имали неформални срещи с лидерите на НПСД. И обещали да работят на изборите за Дал. „Всеки, който не е вредил на хората като част от Държавна сигурност или с корупционни схеми, е добре дошъл“, каза лидерът на НПСД Корман Исмаилов. И добави, че няма да приемат номенклатурата на ДПС.

От движението отричат за такава вълна. „Около 5000 депесари са на ръководни постове – кметове, общински съветници, местни партийни лидери и пр. Нито един от тях не е преминал към тази партия“, категоричен бе заместникът на Доган Рушен Риза, който отговаря за структурите на ДПС след изключването на Касим Дал.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране