11.09.2014 | 7:54
Екип от седем души обгрижва Шумахер
Емоционални стимулации ще ускорят лечението на германеца

Екип от минимум седем души, включващ лекар, физиотерапевт, медицински сестри и пр., ще се грижи за седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер в дома му в Швейцария, съобщава вестник „Билд“. 45-годишният пилот беше изписан след 85 дни, прекарани в рехабилитационна клиника в Лозана, и премина на лечение в домашни условия.

Мениджърката на пилота – Забине Кем, категорично подчерта, че Шуми няма да бъде настанен в специално изградена миниклиника в имението си, а ще се лекува в дома, в който живееше с жена си Корина и децата им Джина-Мария и Мик преди жестокото падане със ски във френските Алпи в края на декември. Тя уточни, че новопостроената сграда на територията на имението всъщност ще бъде дом на бащата на пилота.

Именно въвеждането в семейната среда бил възловият момент за последващото възстановяване на Шумахер. Решаваща роля в предстоящия дълъг и труден път към пълноценен живот трябва да изиграе т. нар. емоционална стимулация. Очаква се дори само естествената светлина и естественият въздух в дома да ускорят процеса на възстановяване.

„Позитивните емоции имат невероятно силна роля при възстановяването след мозъчни травми и дълги периоди на загуба на съзнание, коментира професор Манфред Шпицер от университетската клиника по психиатрия в Улм. – Хубавите преживявания остават завинаги запечатани в мозъка. Освен това обаче Шумахер тепърва ще трябва отново да се учи на основни неща. А за това много помагат позитивните емоции

Не съм запознат достатъчно подробно със състоянието на пациента. Ако обаче то е стабилно, тогава обичайната за него обстановка може да му повлияе твърде позитивно. В момента той е обграден постоянно от най-любимите си хора. Убеден съм, че те могат да му помогнат повече от всеки медикамент.“

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране