19.01.2013 | 21:14
Пистолетът на Октай е бил за защита от животни
Нападателят на Доган с обвинение за едро хулиганство
Снимки: Скрийншот от видео и "Фейсбук"

Пистолетът на нападателя на Ахмед Доган е бил газов, не е бил преправян на боен. Това е установила експертизата, стана ясно на извънредната пресконференция на столичната полиция.

В пистолета на Октай Енимехмедов е имало 3 патрона, като два от тях са били сигнални, а третият с „технически пипер“ – за защита от животни. Те не биха могли да наранят човек, твърди полицията. Пълнителят на пистолета, с който 25-годишния бургазлия нападна лидера на ДПС Ахмед Доган, не е намерен. Открити са обаче парчета пластмаса, за които се предполага, че са от него. От обясненията на градския прокурор на София Николай Кокинов стана ясно, че членовете на партията, които ожесточено ритаха нападателя, едва ли ще бъдат наказани.

Задържаният Октай Енимехмедов все още не дал обяснение за случилото се. Според шефа на СДВР комисар Валери Йораднов,  по сведения на близки на Октай, той е търсел известност.  След експертизата на газовия пистолет най-вероятно утре ще му бъде повдигнато обвинение за едро хулиганство, а не за опит за убийство, както заяви по-рано днес прокурор Кокинов.

Снимка с празния пистолет е хит в социалната мрежа Фейсбук. Интернет буквално се взриви от коментари, повечето от които определят днешния екшън като театър. Широко се разпространява снимка на Ахмед Доган, който заменя образа на Киану Рийвс в култовия филм „Матрицата”.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране