19.02.2019 | 15:50
Гебрев допуска, че може да е „поръчан“ от фирмата „Виафот“ на адвоката на Пеевски
Бизнесменът определи като несериозни твърденията на прокуратурата, че е отровен с кафе и рукола в салатата

Правейки анализ на времето до днес, се налага един изключително жесток извод: Всичко това, което се случи тогава, случва днес и ще продължи и утре да се случва, е една добре планирана и последователна атака, война срещу мен за физическо, юридическо и икономическо унищожаване.Този процес стартира от момента, в който в публичното пространство излезе моето желание за придобиване на дружество, което е било в състава на КТБ – „Дунарит“. Това заяви бизнесменът Емилиян Гебрев по повод разследването за неговото отравяне през 2015 г. и евентуалната връзка с покушението срещу руския агент Сергей Скрипал.

Гебрев определи като несериозни твърденията на прокуратурата, че е отровен с кафе и рукола в салатата.

„Аз никога през живота си не съм ял рукола, от 2014 г. до 2017г. аз не съм пил кафе по здравословни причини. Това е несериозно, от тази кафемашина са пили толкова много хора, трябваше всичките да бъдат натръшкани във ВМА и да се били отровени”, обясни бизнесменът.

Според него става дума за планирана акция, тъй като синът му и един от директорите в „Емко“ също са били отровени – всеки е бил на различно място. „Цялото това нещо стартира с отравянето, през този период от време се появява една странна за мен фирма и всички неща се въртят около нея. Може би там е цялото разковниче какво, защо и как се е случило. През тези години тя е с изключителен съпорт на различни нива в държавата. Една фирма, която до преди няколко дни не се знаеше на кого е, тя през цялото време се съпортира, въпреки че държавата се тресе по този скандал. Фирмата се казва „Виафот“ и там някъде се намира причината за физическото ми отстраняване“, добави Емилиян Гебрев. ОТ публикувани документи стана ясно, че офшорката е собственост на Александър Ангелов, който е адвокат на Делян Пеевски.

По думите му е възможно да е „поръчан“ от въпросната фирма.

„Цялото това нещо стартира с отравянето, през този период от време се появява една странна за мен фирма и всички неща се въртят около нея. Може би там е цялото разковниче какво, защо и как се е случило. През тези години тя е с изключителен съпорт на различни нива в държавата. Една фирма, която до преди няколко дни не се знаеше на кого е, тя през цялото време се съпортира, въпреки че държавата се тресе по този скандал. Фирмата е казва „Виафот” и там някъде се намира причината за физическото ми отстраняване“, подчерта Гебрев.

„В момента, в който бяха подадени всички документи по отношение на придобиване на дружеството се заведоха над 120 дела. Във всяко нещо, което е направено, било то от „Емко“ или „Дунарит“, то е обжалвано в съда. Кой стои зад фирмата – преди няколко дни излязоха някакви имена, но кой действително стои зад фирмата – не се знае. Това е на местно ниво, местни икономически интереси, преплетени с външни интереси“, каза още той пред bTV.

Емилян Гебрев заяви, че е възможно да има употреба на една и съща отрова при него и руският разузнавач Сергей Скрипал.

„Тези пътувания на Сергей Федотов не съвпадат само с датата, на която аз съм отровен, ако малко разследващите се занимаят по-обстойно, ще намерят и други обстоятелства, случили се по време на тези посещения“, посочи бизнесменът и допълни, че допуска намеса от руска страна, която цели да унищожи българската военна индустрия.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране