05.12.2019 | 11:32
Гебрев: Иван Гешев лично заяви, че са правени опити „Дунарит“ да мине в руски ръце
Офшорката "Виафот", свързвана с Делян Пеевски, продължава да съществува и да действа с голям натиск срещу него

„Ясно какво е оръжието на атаката срещу мен от 2015 година и че то е забранено за ползване от ООН – става въпрос за отрова“, заяви пред бТВ оръжейният търговец Емилиян Гебрев, макар, че не определи отовата категорично като „Новичок“, както и кои са замесените.

Според него, покушението срещу него е следствие на „смесен вариант“ – информация от България, пратена навън, като не се нае да каже кой всъщност го е поръчал.

На въпрос докъде е стигнало разследването за опита на убийство, Гебрев отговори, че става въпрос за планирани действия за административно унищожаване на бизнеса му.

Той е собственик на „Емко“ и беше част от битката за „Дунарит“, където все още няма абсолютна публична яснота кой ръководи.

Гербев твърди и, че офшорката „Виафот“, свързвана с Делян Пеевски, продължава да съществува и да действа с голям натиск срещу него.

„За мен е ясно, че 80% от ставащото е заради „Дунарит“. Правени са много опити да бъдат отстранен от оръжейния бизнес и продължават“, заяви оръжейният търговец и припомни как новият главен прокурор Иван Гешев лично заяви, че са правени опити „Дунарит“ да мине в руски ръце.

1 коментар

  1. Иван каза:

    „са правени опити „Дунарит“ да мине в руски ръце.“

    Това престъпление ли ще да е някакво или сензация?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране