16.01.2015 | 20:15
ГЕРБ не допуска ДПС във властта
Предсрочни парламентарни избори няма да има

ГЕРБ участва в управлението, загърбвайки теснопартийните си интереси. Прави компромиси и следва онова, което зададоха българските избиратели, според Цветанов.

ГЕРБ е единствената политическа формация, която, участвайки в управлението, не допуска ДПС в изпълнителната власт. С това се похвали пред bTV бившият вътрешен министър и настоящ председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.“Много са тези, които искат да има хаос, предсрочни парламентарни избори. Но заявявам категорично – днес България се нуждае от стабилно управление. Защото местната власт разчита на оперативните програми, на създаването на повече работни места“, каза Цветанов.

Трябва да се правят взаимни компромиси. Днешното управление въпреки напрежението, което се усеща в публичното пространство, е предпоставка за повече разговори и търсене на компромисни решения, посочи Цветанов.  Той допълни, че правителството е решено заедно с местните избори тази година да се проведе и референдум за задължителното гласуване.

„Имаме леко повишаване на криминалната престъпност. Но това е може би заради реформите, които направи предишното управление. Искаме да върнем ГДБОП в МВР, където му е естествената среда“, каза още ексминистърът. По думите му по време на управлението на Цветлин Йовчев се изгубил полицейският профил в МВР, а сегашният вътрешен министър назначавал в системата хора със знания и дългогодишни умения.

Според Цветанов в периода 2009-2013 г., когато ГЕРБ беше на власт, имало респект към органите на реда. „В момента има огромен риск за всяка една държава по света и респективно от Европейския съюз. Колегите полагат максимални усилия, за да може да се обменя информация в реално време с нашите евроатлантически партньори. Искам конкретно да заявя – има изключително добри професионалисти в системата за сигурност на България“, каза още Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране