10.12.2012 | 20:27
ГЕРБ провалиха всичко, което обещаха
Правителството отне над 30 социални придобивки, твърди БСП
Снимка: БСП (архив)

След парламентарните избори България ще се нуждае от правителство на националната отговорност, с ясна програма за излизане от кризата. Само всички заедно можем да изведем страната от тази ситуация. Това каза в Хасково лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него България се нуждае от нов модел за развитие – с работещи институции, с държава, която създава условия за икономически растеж и която е социално ориентирана.

Станишев обяви, че ръководството на левицата започва срещи по регионите в страната, на които ще се обсъжда въпросът как да се търси допълнително доверие от гражданите. „Силите ни и тези на ГЕРБ са изравнени. Ние търсим доверие, за да спечелим изборите с ясен мандат и затова сме открити за диалог с най-широк кръг. Имаме нужда от правителство, което да носи народната енергия, защото наследството на ГЕРБ ще бъде изключително тежко и България трябва да се спасява”, каза лидерът на социалистите.

Станишев коментира новината, че дълго отлаганите Коледни добавки за пенсионерите няма да се случат. „Това е поредната гавра, поредният студен душ. Практически ГЕРБ се провалиха във всичко, което обещаха” каза председателят на БСП. Той изтъкна, че при управлението на ГЕРБ са отнети над 30 социални придобивки и хората живеят по-зле. „Още по-трагично е икономическото състояние на България”, добави Станишев. По думите му икономиката е срината, работници масово се съкращават и близо 700 хиляди българи са неработещи. „Единственият път да излезем от тази ситуация са изборите – по демократичен път да коригираме всичко, допуснато от управлението на ГЕРБ”, категоричен беше Станишев. В Хасково той участва в отбелязването на 120-годишнината от създаването на Хасковската партийна организация.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране