20.02.2020 | 10:52
ГЕРБ: Радев принизи президентството до партийна агитка
Управляващите поискаха останалите политически сили да осъдят „злоупотребата” на държавния глава с Васил Левски

От ГЕРБ използваха злополучното решение на президента Румен Радев да се включи в шествие до паметника на Васил Левски съвместно с лидера на БСП Корнелия Нинова и симпатизанти на левицата, за да обсипят с тежки критики държавния глава.

В декларация от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков призова останалите политически сили „остро да се разграничат от политическите злоупотреби на Радев с паметта на Апостола и да осъдят недостойното поведение, на което станахме свидетели вчера”.

„Нито една партия, нито една институция, нито един политически деец няма право да приватизира, обсебва и поругава българската национална памет и нейния най-ярък образ – Васил Левски”, обяви Биков. От името на своята партия той поиска Радев да се извини за „безпрецедентния гаф, в който въвлече президентската институция и по този начин подрони авторитета й и я принизи до нивото на маргинална партийна агитка”.

„Не бива да позволяваме България да се превърне в заложник на страха и личните драми на един човек, пък бил и този, който по стечение на обстоятелствата изпълнява правомощията на президент. Самоцелната властова амбиция и аматьорската самонадеяност от страна на Румен Радев ще бъде плащана от цялото българско общество”, заключи депутатът от ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране