08.01.2013 | 14:45
ГЕРБ с максимум 80 депутати, ако изборите са сега
Бойко Борисов изненадващо омекна за коалиция с Меглена Кунева

Изненадващо премиерът Бойко Борисов открехна коалиционна вратичка към „Движение България на гражданите“ на Меглена Кунева. На въпрос на Нова тв „ГЕРБ ще иска ли да влезе в коалиция с Меглена Кунева и „България на гражданите” той отговори по следния начин: „Нека да дойде време някой някого да кани за коалиция; като дойде такова време, ще го говорим“. За първи път Борисов не е категоричен, че партията му, независимо от резултатите на парламентарните избори, ще управлява самостоятелно. А ако не й достигнат депутати за мнозинство – ще бъде в опозиция.

На 23 декември той заяви: „Не мога да вляза по никакъв начин в коалиция с БСП, защото те са всеядни партии и всеки, който се е допрял до тях, дали СДС, дали НДСВ, е останал в историята“. И отсече, че ако за втори мандат нямат такова мнозинство, че да управляват сами, ще останат в опозиция.

От опозицията отдадоха коалиционната промяна в изказа на премиера на социологическите изследвания, които сочат че разликата с БСП вече е 4-5%. Агенциите продължават да отчитат намаляване на доверието към правителството и лично Бойко Борисов. Вътрешно проучване, поръчано от ГЕРБ показало, че ако изборите са в момента, от ГЕРБ биха имали максимум 80 депутати.

В началото на тази година социологът Андрей Райчев от „Галъп“ прогнозира, че Борисов ще става “миролюбив лидер” до изборите. „В политиката са важни реалностите. За да управлява, на Борисов ще му трябват над 100 депутати, а това е невъзможно“, добави той.

Loading...

3 коментара

 1. Немаме тук каза:

  Извинете ма моля. 0,т % са“Не“.

 2. Немаме тук каза:

  Бе тоя толкова се е омазал, че ако има възможност ще управлява и с 1 депутат (щото подозирам, знае, какво го чака – най-вече от неговите братоци).
  Има и нещо друго – когато той каже „Не“ това в 95 % от случаите значи „Да“, в 4,5 % – „Може би“ и 0.5 % „Да“. Както се кълне, че няма да прави коалиция с БСП, пръв ще притичка на червеното килимче на „Позитано“ след изборите. Но му го казаха – „Късно е либе за китка!“.

 3. asd каза:

  Чак пък изненадващо… :)))

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране