05.03.2013 | 17:03
Гонят кметовете на „Изгрев“ и „Триадица“
Димитров раздавал пари на шофьора и секретарката си, а Начев шофирал пиян
Кметът на район "Изгрев" Димитър Димитров. Снимка: Столична община

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова поиска оставките на кметовете на район „Изгрев“ Димитър Димитров и на район „Триадица“ Стоян Начев.

Провинението на кмета на „Изгрев“ Димитър Димитров е финансово. Вчера той бе уличен от общинския съветник от БСП Георги Кадиев в развадане на заплати на определени служетели без ясни критерии. Социалистът публикува в сайта си таблици с възнаграждения за 2012 г. В една от тях се вижда как главният счетоводител е получил 3774,32, 3194,25 и 2739,51 лв. заплата за септември, юли и юни, което е два пъти повече от това на столичния кмет. В други справки се вижда как за септември шофьорът му е взел 2538,68 лв., а секретарката му – 1156,27 лв. Самият кмет Димитър Димитров е прибрал за същия месец 3039,73 лв., за януари 2977,95, а за април и декември „скромните“ 2138,95 и 1857 лв.

Днес от Столична община съобщиха, че междинните резултати от назначената проверка показват, че сумите са определяни без въведени вътрешни правила за оценка на работата.

Йорданка Фандъкова поиска и оставката на кмета на район “Триадица”. Установено е, че Стоян Начев е шофирал в нетрезво състояние.

Loading...

1 коментар

  1. GG каза:

    За съжаление ,не е само там, в София.В цялата страна „калинките“ на ГЕРБ, кражбите и далаверите ги нямаха за нищо и за разлика от предшествениците си,въобще не се и криеха!Аз съм категоричен,че например в тези свърталища ,наречени областни управи,ако се завърти прокуратурата и приложи законите,народът няма да се прибере от площадите.Всички са се качили на джипове,които ежедневно издухват по една пенсия,назначили си са собствени „калинки“,предимно от женски род и си живеят живота,независимо,че нацията загива!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране