12.12.2012 | 20:17
Готви се подмяна на вота на българите, твърди БСП
Манолова и Курумбашев остро възразиха срещу отмяната на преференциалното гласуване

Готви се подмяна на вота на българските граждани, заяви в парламента депутатът от БСП Мая Манолова при обсъждането на промените в Изборния кодекс. „Подготовката за манипулация на следващите избори се случва в тази зала”, добави Манолова и определи като безобразия предложенията на ГЕРБ. По думите й на следващите избори няма да е важно как ще се гласува, а кой и как ще брои. Депутатът от левицата обяви, че носи официално протоколи на ЦИК от президентските избори, където ясно се вижда несъответствие в резултатите,съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Предпочитате да ви подреди партийната централа, а не избирателите”. С тези думи социалистът Петър Курумбашев се обърна към мнозинството от ГЕРБ. Той остро възрази срещу отмяната на преференциалното гласуване. Той се възмути, че за пореден път управляващите поставят под съмнение способността на гражданите да направят избор, след като ГЕРБ отнеха на хората референдума и подмениха въпроса.

Мая Манолова защити възможността районните кметове и кметовете на малки населени места да бъдат избирани. „Това е управление в интерес на хората, управление близо до хората. Това е кауза за левицата”, изтъкна Манолова. По думите й назначаването на кметски наместници е в ущърб на гражданите и води до безпринципни политически договорки по места и до назначаване на удобни хора. „Ние заставаме на страната на правото на гражданите”, каза Димчо Михалевски. Според него е очевиден стремежът на управляващите да се централизират паричните потоци и те да не бъдат в ръцете на българските граждани.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране