02.05.2014 | 21:37
Грозен слух, че Шумахер е мъртъв
"Новината" се оказа лъжа

Здравословното състояние на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер продължава да предизвиква ежедневно заливане с дезинформация, особено в социалните мрежи.

Преди дни руски и латиноамерикански медии обявиха, че седемкратният световен шампион се е събудил от комата, в която е вече четири месеца. Те обаче бяха официално отречени от мениджърката му Сабине Кем. Сега обаче се появиха нови, по-грозни дезинформации, че Шуми е починал.

Потребител е постнал в Туитър снимки със заглавия от американския информационен гигант CNN и британския Metro, в които пише, че германецът е изпаднал в мозъчна смърт и впоследствие е починал.

След кратко разследване на германските медии се оказа, че такива статии въобще не съществуват, а тези снимки са преработени с някоя програма.

Тази грозна дезинформация беше отречена от Сабине Кем, която за пореден път обяви, че официална информация за състоянието на легендата може да дойде единствено и само от нея.

„Искам само да кажа едно: Има знаци, които ни дават надежда“, сподели Кем по отношение на грозните слухове за смъртта на Шуми.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 е в кома от 29 декември миналата година, когато падна на главата си по време на ски инцидент във френския курорт Мерибел.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране