26.01.2013 | 10:49
Гюнай Сефер отрича да е ритал Енимехмедов
Пълнителят на нападателя на Ахмед Доган паднал на трибунката и изчезнал в суматохата в зала 3 на НДК

„Не съм бил при раздаването на шутовете. Умишлено объркване е с друг делегат, който прилича на мен. Това объркване тръгна от „Господари на ефира“. Така депутатът от ДПС Гюнай Сефер отговори пред bTV на обвиненията, че е ритал нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов.

„Аз бях в залата, на първи ред, но това стана за 3-4 сек. и нямаше нужда да се качвам и аз на сцената. Не смятам, че трябва да се търси отговорност от делегатите, защото ако пистолетът беше гръмнал, останалата част от патроните, щеше да е насочена към останалите делегати в залата. Ако дойдат у вас, вкъщи с пистолет, вашето семейство как ще реагира? Това беше резултат от стреса“, каза още той.

„Мотивите му не може да са били лични!“ – категоричен е Гюнай Сефер. И продължи: „Това момче е регистрирано за грабеж и за наркотици. В едно интервю беше казал, че постъпката му в събота е била в полза на обществото. А наркотиците в ползата на обществото ли са бил? Някой му е обещал големи неща, много пари, че ще си живее живота в екзотични страни“.

„Не вярвам на разследването! Не е вярно, че не е имало пълнител на пистолета? Пълнителят падна до трибунката! Аз лично го видях. И тези каузи: Да помогнем на момчето, да го защитим… Еми, айде да започнем да защитаваме всички продавачи на наркотици и всички, които правят грабежи!“, избухна депесарят.

Политикът бе категоричен, че няма да търсят Октай Енимехмедов, за да му искат обяснения. „ДПС няма нужда да го търси и да му търси сметка. Ние нямаме работа с хора, които продават наркотици“, каза той. „А на тези, които си мислят, че това е инсценировка на самата ДПС ще кажа да си купят същия пистолет, да му сложат същите патрони, да го насочат към слепоочията си и да видят дали ще пистолетът ще засече!“ Така Гюнай Сефер завърши изказването си.

Цялото интервю виж тук

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране