10.02.2020 | 17:28
Херо обеща нови имена в черния списък
Стъпка по стъпка – това е пътят в борбата с корупцията, смята посланикът на САЩ

„През миналата седмица САЩ издаде забрана на едно име, но няма да е последното. Стъпка по стъпка – това е пътят в борбата с корупцията.“ Това е заявила посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа.

На 5 февруари Държавният департамент на САЩ обяви, че съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е участвал в корупционни действия. Затова американската държава наложи забрана на съдия Миталов и негови преки роднини да влизат в САЩ.

Същият магистрат освободи обвинения в шпионаж Николай Малинов да отиде в Русия, където беше награден лично от президента Владимир Путин.

Пред „Сега“ от Държавния департамент коментираха, че разполагат с „достоверна информация, че Миталов е участвал, директно или индиректно, в сериозна корупция“.

Руският посланик Анатолий Макаров коментира днес, че не познава Андон Миталов, както и че не е наясно с мотивите за санкцията, която му наложиха американските власти. Той предположи, че г-н Миталов ще има възможност да защити честта и професионалната си репутация и допълни, че освен САЩ има много други държави, в които може да се пътува, съобщава БГНЕС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране