17.01.2015 | 0:09
Хванаха баща, насилвал сина си, в Гърция
Костадин Тасев ще лежи 12 години в затвора

Костадин Тасев, който бе осъден на 12 г. затвор за блудство с 2-годишния си син Сашко, е арестуван в Гърция след година издирване.

Тасев получи наказанието си от Върховния касационен съд през декември 2013 г. и оттогава е в неизвестност. Тъй като е родом от Сандански, бързо е избягал в южната ни съседка.

Мъжът се укривал цяла година в гръцки овчарници. Именно в такъв овчарник е и задържан. Гръцките власти са го заловили по сигнал на нашите служби, които го обявиха за издирване, след като присъдата му влезе в сила. Все още не е ясно кога ще бъде екстрадиран у нас, за да изтърпи наказанието си.

Случаят „Сашко“ гръмна през 2010 г., когато лекари от „Пирогов“ сигнализираха, че подозират упражнено сексуално насилие върху малък пациент, приет по спешност. Детето било прието с разкъсан анус и кръвоизливи. След няколко операции то беше спасено. Бащата се оправдаваше, че детето страда от болестта Кроун, а не е насилвано и не се призна за виновен. Майката пък се оказа дебилна. Експерти обаче установиха, че става въпрос за изнасилване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране