31.01.2013 | 9:58
И депутати се възмутиха от сметките си за парно
ГЕРБ иска пълна проверка на столичната Топлофикация

Една от причините работата на топлинните счетоводители да се подложи на обстоен анализ едва сега, въпреки многобройни жалби от тях през годините, е, че през декември депутати от всички парламентарни сили също са получили двойно по-високи сметки за парно, отколкото преди година. Фактурите са между 300 и 600 лева. Днес парламентарната икономическа комисия ще обсъжда резултатите от повторната проверка на сметките в София, поръчана от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Затова депутатите ще настояват за въвеждане на месечно отчитане на парното и отпадане на топлинните счетоводители. Идеята се подкрепя и от столичния кмет Йорданка Фандъкова. „След като се дават 6 млн. лева годишно на фирмите за дялово разпределение, за да отчитат парното, трябва да бъдат по-отговорни пред абонатите и да дадат яснота как се изчисляват сметките“. По нейно нареждане, след постъпили множество жалби в общината, започна повторна проверка на сметките.

Пълна финансова проверка започна в софийското парно. Тя ще обхване периода 2007-2012, за да се проследи как са натрупани над милиард лева дългове. От Синята коалиция предложиха обсвен общината и Сметната палата да провери „Топлофикация“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране